Porozhadzované otrávene návnady v Lučenci zabíjajú psov

22.01.2013 Lučenec

Lučenec - Veterinári aj psičkári z Lučenca sú v strehu. Počas dvoch týždňov tam náhle uhynulo niekoľko zdravých psov. Na niektorých miestach po zasnežených trávnikoch pred panelákmi na Rúbanisku, v areáli vodnej nádrže Ľadovo a dokonca aj v Mestskom parku sa našli návnady v mäse pohodenom v snehu. Vo vnútri boli črepiny a drvina. Psy v meste Lučenec sú v ohrození. Informácie o počte uhynu tých psov sa medzi obyvateľmi rôznia.
Niektorí hovoria, že ich je až desať, iní tvrdia, že uhynutých psíkov je menej. Zdravotné problémy však malo podľa diskusie na sociálnej sieti v našom meste viac zvierat. Ako sme sa dozvedeli od veterinárneho lekára Jaroslava Čermáka, túto informáciu nám nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Podľa jeho slov ošetrovali troch psov, z ktorých dvaja sa po nasadení infúzií z najhoršieho dostali, a žiaľ, tretí údajnú otravu už neprežil. Ďalší majiteľ so svojim psom prišiel už neskoro.
Ako sa návnada - látka dostala na zasnežené chodníky, zatiaľ nikto nevie. Ochranári to už ale nenechajú len tak. Celú vec v stredu ohlásili polícii, ktorá prišla na miesto odobrať vzorky.
Otrava môže byť spôsobená buďtým, že pes zožerie nejakú otravu prichystanú pre hlodavce alebo zožratím otravy, ktorú niekto prichystá pre psy. Takisto aj zožratím toho, čo pre neho nie je určené a dostane sa k tomu. Prejavuje sa prudkým zvracaním, hnačkami, nervozitou, nechutenstvom, citlivosťou na dotyk, dýchacie ťažkosti, zvýšená potreba príjmu vody alebo naopak, odmietanie vody, chvenie, kóma, epileptický záchvat, kolísanie teploty a podobne. Príznakov je veľmi veľa, diagnóza jediná - otrava.
Zdroj: Mestské noviny Lučenec
 

Vyberte región